כניסה
למנויות
צרו קשר

עדשים שחורות וקינואה של ליעד

עדשים שחורות וקינואה של ליעד

 

רכיבים:

כוס חד"פ של עדשים שחורות 

1 בצל

כוס קינואה

בטטה 

שמן זית

מלח

פלפל שחור גס

כוסברה

פטרוזיליה

2 אגוזי מלך

כפית סילאן

 

אופן הכנה:

1. לבשל כוס (חד פעמית) של עדשים שחורות קטנות חצי שעה - ארבעים דקות.

2. לקצוץ בצל ולטגן במעט שמן זית עד הזהבה. להוסיף כוס קינואה ולתבל במלח ופלפל לבשל עם כוס וחצי מים חצי שעה.

3. לשים בתנור קוביות קטנות של בטטה מתובלות במעט שמן זית מלח גס ופלפל שחור. עד שמתרככות. 

4. בינתיים קוצצת מלא מלא ירק ( אני שמתי כוסברה ופטרוזליה אבל בהחלט ניתן להוסיף עוד ירק ועלעלים קטנים). 

5. לערבב את הכל יחד קינואה + עדשים+ בטטה + ירק + ניתן להוסיף אגוזים (כל 4 חצאי אגוזי מלך = מנת שומן)

מוסיפה כפית סילאן ומערבבת טוב לעיתים יש צורך להוסיף עוד מלח ופלפל תטעמו ותחליטו. 

טעים חם אבל בהחלט ניתן לאכול גם קר!

 

איך נתייחס:

כל חצי כוס קינואה = מנת פחמימה

שליש בטטה = מנת פחמימה

2/3 כוס עדשים שחורות מבושלות = מנת חלבון.

אפשר להתייחס ל 2 כוסות מהסלט/תבשיל מעורבב יחד כ 3 מנות חלבון + מנת פחמימה + שומן

 
להאמין. לפעול. להגשים.